skarbek
Skarbek to połomska interpretacja klasycznego sera Camembert. Jego delikatny smak i rozpływająca się konsystencja czynią go idealnym wyborem na wieczorną przekąskę do wina. Spróbuj tego subtelnego i łagodnego serka, które zaspokoi podniebienie miłośników serów.
Mleko niepasteryzowane, sól, podpuszczka, kultury bakterii, penicillium candidum
Przechowywać w temp. 2-6°C
kopalniok
Kopalniok, czyli ser, który odzwierciedla tradycję Górnego Śląska w najsmaczniejszy sposób. To ser pleśniowy, którego wyjątkowy smak i aromat podkreślają jadalny popiół i delikatna biała pleśń. Jego subtelna tekstura sprawia, że rozpływa się w ustach, oferując niezapomniane doznania smakowe. Spróbuj i pozwól sobie na kopalnię smaków.
Mleko niepasteryzowane, sól, podpuszczka, kultury bakterii, popiół spożywczy, geotrichum candidum
Przechowywać w temp. 2-6°C
kuba blu
Ser pleśniowy w którym główną rolę odgrywa niebieska pleśń. To ona odpowiada za charakterystyczny smak, nadaje seru wyjątkowego pazura, tworząc harmonię pomiędzy wyrazistym smakiem a delikatną konsystencją.
Mleko niepasteryzowane, sól, podpuszczka, kultury bakterii, szczep niebieskiej pleśni Roqueforti
Przechowywać w temp. 2-6°C