Sery pleśniowe

Skarbek

skarbek

Skarbek to połomska interpretacja klasycznego sera Camembert. Jego delikatny smak i rozpływająca się konsystencja czynią go idealnym wyborem na wieczorną przekąskę do wina. Spróbuj tego subtelnego i łagodnego serka, które zaspokoi podniebienie miłośników serów.

Mleko niepasteryzowane, sól, podpuszczka, kultury bakterii, penicillium candidum

 

Przechowywać w temp. 2-6°C

Kopalniok

kopalniok

Kopalniok, czyli ser, który odzwierciedla tradycję Górnego Śląska w najsmaczniejszy sposób. To ser pleśniowy, którego wyjątkowy smak i aromat podkreślają jadalny popiół i delikatna biała pleśń. Jego subtelna tekstura sprawia, że rozpływa się w ustach, oferując niezapomniane doznania smakowe. Spróbuj i pozwól sobie na kopalnię smaków.

Mleko niepasteryzowane, sól, podpuszczka, kultury bakterii, popiół spożywczy, geotrichum candidum

 

Przechowywać w temp. 2-6°C

Kuba Blu

kuba blu

Ser pleśniowy w którym główną rolę odgrywa niebieska pleśń. To ona odpowiada za charakterystyczny smak, nadaje seru wyjątkowego pazura, tworząc harmonię pomiędzy wyrazistym smakiem a delikatną konsystencją.

Mleko niepasteryzowane, sól, podpuszczka, kultury bakterii, szczep niebieskiej pleśni Roqueforti

 

Przechowywać w temp. 2-6°C

Logo Połomskie Sery Zagrodowe
Kontakt

781- 700- 101

kontakt@polomskiesery.pl

Godziny otwarcia

Czwartek: 10:00 – 18:00

Piątek: 8:00 – 13:00

Sobota: 8:00 -13:00

Zaobserwuj nas!
Facebook
Instagram