inne sery

Wędzok

wędzok

Swój smak zawdzięcza wędzeniu dymem z drewna bukowo-olchowego. Świetnie sprawdza się na kanapkach, ale również podpieczony na patelni z dodatkiem żurawiny lub świeżego pomidora.

Mleko niepasteryzowane, sól, podpuszczka, kultury bakterii

 

Przechowywać w temp. 2-6°C

Ser Fetka

fetka

Solankowy ser z dodatkiem ziół i przypraw, zanurzony w oleju tłoczonym na zimno. Idealnie sprawdzi się do sałatek. Olej jest najlepszej jakości, produkowany przez zaprzyjaźnione Gospodarstwo Rolne Pliczko.

Mleko niepasteryzowane, zioła, sól, podpuszczka, kultury bakterii, olej na zimno tłoczony

 

Przechowywać w temp. 2-6°C

Pasta kanapkowa

pasta kanapkowa

To kompozycja białego sera oraz ricotty z dodatkiem ziół, soli i oliwy. Kanapkowa jest tylko z nazwy, ponieważ świetnie się sprawdzi w różnych innych wydaniach – my polecamy dodać do niej jogurt naturalny i zrobić dip. Świetnie sprawdzi się też w roli bazy sosu do makaronu. Ale jak wykorzystasz naszą pastę zależy tylko od wyobraźni.

Ser biały, ricotta, mieszanka ziół, sól, oliwa 

 

Przechowywać w temp. 2-6°C

Mocarelka

mocarelka

To rodzaj sera podpuszczkowego niedojrzewającego. Najczęściej kojarzona jest z serem w zalewie, jednak u nas dostaniecie Mocarelkę typu twardego. Bardzo dobrze sprawdza się w wszelkiego rodzaju zapiekankach, na pizzy czy do Caprese.

Mleko niepasteryzowane, sól, podpuszczka, kultury bakterii

 

Przechowywać w temp. 2-6°C

Logo Połomskie Sery Zagrodowe
Kontakt

781- 700- 101

kontakt@polomskiesery.pl

Godziny otwarcia

Czwartek: 10:00 – 18:00

Piątek: 8:00 – 13:00

Sobota: 8:00 -13:00

Zaobserwuj nas!
Facebook
Instagram