fetka
Solankowy ser z dodatkiem ziół i przypraw, zanurzony w oleju tłoczonym na zimno. Idealnie sprawdzi się do sałatek. Olej jest najlepszej jakości, produkowany przez zaprzyjaźnione Gospodarstwo Rolne Pliczko.
Mleko niepasteryzowane, zioła, sól, podpuszczka, kultury bakterii, olej na zimno tłoczony
Przechowywać w temp. 2-6°C
pasta kanapkowa
To kompozycja białego sera oraz ricotty z dodatkiem ziół, soli i oliwy. Kanapkowa jest tylko z nazwy, ponieważ świetnie się sprawdzi w różnych innych wydaniach – my polecamy dodać do niej jogurt naturalny i zrobić dip. Świetnie sprawdzi się też w roli bazy sosu do makaronu. Ale jak wykorzystasz naszą pastę zależy tylko od wyobraźni.
Ser biały, ricotta, mieszanka ziół, sól, oliwa
Przechowywać w temp. 2-6°C
mocarelka
To rodzaj sera podpuszczkowego niedojrzewającego. Najczęściej kojarzona jest z serem w zalewie, jednak u nas dostaniecie Mocarelkę typu twardego. Bardzo dobrze sprawdza się w wszelkiego rodzaju zapiekankach, na pizzy czy do Caprese.
Mleko niepasteryzowane, sól, podpuszczka, kultury bakterii
Przechowywać w temp. 2-6°C